Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin

Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin

Azerbaycan Eğitim Kayıt için ve hayallerine yön vermek isteyen öğrenciler için Azerbaycan üniversiteleri hizmetinizdedir. En iyi üniversite..

Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin

Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin

Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin

Azerbaycan Eğitim Kayıt İçin, Üniversitenin bölümüne hitaben Başvuru Formu Azerbaycan Eğitim Merkezi tarafından yapılır. Belgelerin çeviri işlemleri Azerbaycan Eğitim Merkezi tarafından yapılmaktadır. Azerbaycan’da üniversite okuyacak öğrencilerimizin ilk vizelerini Azerbaycan Eğitim Merkezi almaktadır.

Kayıt İçin İstenen Belgeler:

• Lise Diploması
• Transkript 1–2–3–4 Lise not ortalamalarını gösteren tek sayfalık olmalı
• ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi (sınava girmemiş ise gerekli değil
• 4 Adet fotoğraf arka fon beyaz olmalı
• Kabul Referans Belgesi
• İkametgah
• Sabıka Kaydı

(NOT:Belgelerin asıllarını teslim ediniz. Kesin kayıt anlaşması yaptırın.) Belgelerini teslim eden öğrencilerimizin yol organizasyonu firmamız tarafından yapılmakta olup ulaşım üçreti öğrenciye aittir. Diğer Ülkelerden Azerbaycan’a Gelecek Öğrencilerin Kabulu için Gerekli Belgelerin kendi ülkelerinde tamamlanması ve merkezimize teslim edilmesi gerekmektedir. Ayrıca Türkiye üniversitelerinde Okuyacak YÖS ve SAT sonucu yerleştirmeleri yapılan öğrencilerimizin gerekli evrakları merkezimize teslim etmesi gerekmektedir.

Dil eğitimi için seviye tesbit belgesi yada TOEFL ve IELTS -SAT gibi uluslararası dil sınavlarının sonuçlarının aslı veya onaylanmış fotokopileri. Bu sınava katılmamış veya gereken puanı alamamış öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu’nun belirleyeceği sınav komisyonunun yapacağı sınavlarda başarılı olmalıdır.

 

Azerbaycan’da Eğitim

Okul, hayatın en önemli yönlerinden biridir. Bize düşünmeyi, kendimizi ifade etmeyi ve geleceğe hazırlanmayı öğretir. Azerbaycan’daki eğitim sistemi, halkının iyi eğitimli ve geleceğe iyi hazırlanmış olmasını sağlar. Ülke, vatandaşlarına eğitim sağlama konusunda uzun bir geçmişe sahiptir; eğitim sistemine büyük yatırımlar yapıyor ve son yıllarda büyük atılımlar yaptı.

Azerbaycan’da eğitimin tarihi uzun ve gururludur. Rusya, Türkiye ve İran’ın kontrolüne geçmeden önce Orta Çağ uygarlıklarının merkezlerinden biriydi. Bu dönemde Azerbaycanlılar ilk ve orta kademelerde medreseler aracılığıyla eğitim gördüler. Ayrıca Al-Azhar Üniversitesi gibi kurumlar aracılığıyla yüksek öğrenime erişimleri vardı. 1918’de Azerbaycan Rusya’dan bağımsızlığını kazandı ve demokratik bir cumhuriyet kurdu. Bu, vatandaşlarını geniş çapta eğitmeye başladıkları zamandır. Ülke genelinde ilkokullar açtılar ve eğitim için özel bir bakanlık oluşturdular. 1937’de vatandaşlarına da ücretsiz orta öğretim sunmaya başladılar. 1992’de Azerbaycan, Sovyetler Birliği’nden mevcut bağımsızlığını kazandı. O zamandan beri, halkı için daha da iyi bir eğitim sistemi oluşturmak için çok çalıştılar.

Azerbaycan, vatandaşlarına her düzeyde düşük maliyetle eğitim sağlıyor. Modern dünyaya hazırlanmalarını sağlamak için eğitim sistemlerine büyük yatırım yaptılar. 20 bin okul ve kolej aracılığıyla ilkokuldan üniversitelere kadar 12 yıl ücretsiz eğitim veriyorlar. Ayrıca, Eğitim Bakanlıklarına bağlı olarak 500’den fazla yüksek öğretim kurumu kurdular; buna kolejler, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve teknik eğitim merkezleri dahildir. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca öğrencilere hem lisans hem de lisansüstü düzeyde burs sağlayarak bilimsel araştırma faaliyetlerine katılmalarını teşvik eder. Ayrıca, Azerbaycan hükümeti mobil kütüphaneler ve uydu bağlantı merkezleri kurarak uzak bölgelere eğitim getirmek için yatırım yapıyor.

Azerbaycan’daki eğitim sistemi, onların bağlılığı sayesinde gelişiyor. Rusya’dan bağımsızlığını kazandıktan sonra mükemmel bir sistem oluşturmak için çok çalıştılar ve o zamandan beri onu geliştirmeye devam ettiler. Vatandaşları iyi eğitimli ve ekonomiyi canlandırmaya ve bir bütün olarak ülkeye olumlu değişim getirmeye hazır.

Puanla
[OY: 2 Ortalama: 3.5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!